Cadeau voor VaderdagZondag 16 Juni 2013 is het Vaderdag. We vieren deze dag ter ere van het vaderschap. Vaderdag komt voort uit de voorafgaande Vaderdag die zondag 16 juni 2013 wordt gevierd. De dag waarop vaderschap wordt gevierd varieert van maart, april of mei. Dit verschilt namelijk per land. Hier in Nederland vieren we Vaderdag altijd op de derde zondag van de maand juni. Terwijl België vaderdag op de tweede zondag van de maand juni viert.

Hier een overzicht van andere landen:

  • Frankrijk: Derde zondag van juni.
  • Spanje: 19 Maart.
  • Verenigd koninkrijk: Derde zondag van juni.
  • Polen: 23 Juni
  • Brazilië: Tweede zondag van Augustus
  • Duitsland: Hemelvaart
  • Polen: 23 Juni

De meeste landen vieren Vaderdag op de derde zondag van juni: Argentinië, Canada, Chili, Cuba, Filipijnen, Hongkong, India, Ierland, Japan, Maleisië, Malta, Mauritius, Mexico, Peru, Singapore, Slowakije, Suriname, Turkije, Venezuela, Zuid-Afrika en nog vele andere.

De meeste mensen in Nederland zien Vaderdag meer als een dag waarop de vader verwent worden. dit gebeurd veelal met cadeautjes, dagjes uit of ontbijt op bed. Naast alle verwennerijen voor de vader kan een bezoek aan opa ook niet ontbreken. Want ook vaders hebben en vader.

Sinds 2007 is er in Nederland een Vaderdagtrofee ingesteld door het vaderkenniscentrum van Nederland. Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de organisatie of persoon met een opmerkelijk dienst op het gebied van de herwaardering van vaderschap. De laatste winnaars van de vaderdaftrofee was Glenn Helberg en Orville Breeveld.

Heeft u voor zondag 16 juni nog geen origineel cadeau voor Vaderdag. Wacht dan niet langer en bestel via Vaderdagwebwinkel uw cadeau voor Vaderdag. Op deze website kunt u cadeaus kopen die in prijs variëren tussen de € 5,- en de € 500,- +. Of u nu een overhemd, sokken, scheerapparaten, voucher of een andere gadget.

 


Verras uw vader met een schitterend Vaderdag cadeau. Geen idee wat je moet kopen voor vaderdag? Wij wel!!


Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Cadeaubon